Slimme konijnen, domme willem

door buikberg

12 december: toevallig pakken we onze konijnen nog eens op voor het ‘bezoek’, en we merken dat madam konijn wel erg veel dikker is dan meneer. Hm, voor de eerste keer kleine konijntjes in december? Het zal dan wel…
Kerstvakantie: Willem bouwt in alle haasten een kot voor onze konijnen, nu zaten ze nog gewoon in een ren. Met een houtskelet, DPC als onderdak en natuurlijke lemen wanden (om te oefenen voor het huis), mooi! Onze konijnen zijn er alleszins blij mee.

img_3822

Rond Kerstmis: mevrouw konijn begint te nesten, de plukken wol liggen overal. En ze voorspellen juist een koudegolf… Rond oudejaar: er lagen twee dode pasgeboren konijntjes in de ren (buiten, niet in het hok), niet moeilijk bij -10… Vermits het redelijk grote zijn en haar eerste worp, kans dat dit ze allemaal zijn. We durven nog niet in het hok kijken om het nest niet te verstoren (als er al een is), mevrouw konijn zit constant buiten, dus we denken dat het wel niets zal zijn.
8 januari: Willem vindt nog een dood konijntje in de ren, tiens, waar kwam dat nog uit? Hij zegt dat hij goed in het hok gekeken heeft, en dat er niets te zien was.
13 januari: Anneleen legt ’s morgens wat stro dat uit het hok lag terug erin, en daar beweegt iets in het nest! Mevrouw konijn laat het eten voor wat het is en komt kijken wat Anneleen doet. Plots… Twee bruine oortjes boven het stro uit, en is dat daar geen zwart pluizig snoetje met twee kraaloogjes?? Minstens twee kleine konijntjes dus, die zich snel weer in het warme nest verstoppen. ’s Middags poging tot fotografie, maar ze laten zich niet meer duidelijk zien (er beweegt vanalles, maar even poseren, ho maar…)

img_3888