Landschapsexperiment

door buikberg

We waren lange tijd in de running voor een gesubsidieerde landschaps(her)aanleg door het RLVA. Maar u raadt het nooit: we zijn te eigenwijs daarvoor. We wilden niet aan alle regels ‘van 200 jaar geleden’ voldoen (zoals alle fruitbomen op rijen, een dichte meidoornhaag rondomrond de boomgaard, enz) en werden daarom niet goed gekeurd. Jammer, dan doen we het zelf wel, naar ons goesting.

We willen graag een heel deel knotbomen rond de weides, omdat we dat mooi vinden, als schaduw voor onze grazers, en als rustpunt/orientatiepunt voor de vogels, vleermuizen, eikelmuizen, enz. We zijn wel zo stom geweest om ons veel te laat op de lijst van het RLVA te zetten voor gratis knotwilgpootgoed. Geen idee hoe het daar mee zit, maar waarschijnlijk staan we op plaats 89 of zo ;-).

Maar, maar, we zijn gezegend met enkele mooie knotessen langs ons ‘los’. Dus we dachten: zouden we daar geen pootgoed van kunnen nemen zoals ze bij knotwilgen doen? Tinternet zei ons dat ze dat enkel doen bij wilgen en populieren, niet bij essen. Maar daar storen wij ons voorlopig niet aan. Twee halve weekenddagen leidden dus tot volgend resultaat, hopelijk worden onze stokjes snel een echte knotboom! (en indien niet, dan zullen we nog een jaartje moeten wachten en ons volgend jaar sneller op de wachtlijst zetten).

img_3952img_3953(Deze van de laatste foto moesten wel nog van hun zijtakken ontdaan worden.)