Ontnuchtering

door buikberg

Er is niets fijner dan op een zonnige maartse ochtend, nog snel voor het werk, naar de Leuvense vrijdagmarkt gaan. Vanuit de tijd dat we nog in Leuven woonden hebben we er onze favoriete kramen die ons nooit teleurstellen: de paardenvleesman, de geitenkaasjes van Alken (en vooral de verkoper ;-)), Le chemin vert (Waalse bioboerderij) met hun kazen, spekbrood en ‘falouches’, quiches en hoevevlees (mmm, van de zwarte kip bv.), De Wroeter voor de bio-groentjes, enkele viskramen, het stokoud madammeke met haar vollegrondswitloof en haar moestuin-en-kruidenplantgoed.
Maar vandaag volgde ook een gigantische ontnuchtering: alle normale groentenkramen hadden aardbeien liggen, en niet alleen dat, er waren een 5-tal aparte kraampjes, mooi bij elkaar verzameld, die trots hun ‘superzoete’, blinkende, felrode aardbeien tentoonstelden… Je had bijna een zonnebril nodig om er te kunnen passeren. En volk dat ze trokken!
Ik heb zelfs geweigerd om van de onder mijn neus gestoken proevertjes te snoepen. Aardbeien, daar wachten wij nog wel even op, tot in juni of zo.