echtelijke onenigheid

door buikberg

Inderdaad, verregaande echtelijke onenigheid hier in ons gezinnetje. En dan niet tussen de beesten, maar tussen ons beiden.  Het onderwerp van discussie is namelijk: Bigga.

bigga_loop

Kleine zwijntjes worden groot, en dan is de ham-vraag natuurlijk: wat doen we er nu mee ?

De ene helft van het gezin zegt:  ‘Aan de haak ermee, slachten en de diepvries vullen met koteletten, worst, spek, pate en pensen. Dat groot dik zwijn loopt hier al lang genoeg in de weg, straks steekt ze het nog in haar kop dat ze wil jongen ook. En zie je ons hier al met tien kleine Biggatjes, plus madam zelf, plus ons ~prutske~(werktitel, voor de duidelijkheid). Wie gaat dat allemaal eten geven? Ik zie dat nu nog niet zitten hoor, laat ons worsten voor ons geld kiezen’

De andere gezinshelft droomt van een varkenskwekerij op industriele schaal, waarbij Bigga wordt geinsemineerd met een of ander raar speciaal varkensras. Ze zal zichzelf tienvoudig reproduceren, en de wei zal gevuld worden met tientallen schattige biggetjes, die uiteraard nooit zullen proberen te ontsnappen, niet veel zullen eten, en alles proper zullen achterlaten. Tegen de winter tien keer meer varkenshaasjes, poten en oren, ribbekes en hespen.

Het alternatief, Bigga nu al aan de haak, ziet deze gezinshelft niet zitten. Ze is zo’n schoon, lief zwijn, we gaan nooooit meer zo’n schoon zwijn hebben als Bigga. Bovendien is het nu zomer, dan is het warm en zit het vol vieze beesten, dan kan je toch niet slachten ?

En ja, daar vullen wij dus onze avonden mee.