Weeral joepie

door buikberg

… want ook wij zijn eindelijk gemaaid! Wei 2, 3 en 4 zouden weer een 200-tal balen wintervoer voor onze koetjes moeten opleveren. De komende dagen zal boer-buur Patrick vakkundig het gras komen keren, en donderdag of vrijdag zal er geperst kunnen worden. En dan het karwei, die 200 balen met de remorque uit de wei halen en op zolder steken… (traditioneel met donkere donderwolken in aantocht en de eerste dikke druppels als de laatste balen op de remorque liggen ;-)) We gaan wat volk moeten optrommelen want Anneleens fysieke paraatheid is niet meer zo oneindig als een paar maanden geleden ;-).

Wij zijn blij want:

– nu zijn alle distels ineens een kopje kleiner, gedaan met bosmaaieren en weer ettelijke uren gewonnen

– ons wintervoer is weer verzekerd. Dit jaar zullen we in eerste instantie niets verkopen om niet zoals vorig jaar op het einde te moeten rantsoeneren om rond te komen. Zo’n extra stier (en nu dus nog twee mini’s erbij) at meer dan we dachten…

– we hebben een nest patrijzeneitjes kunnen redden, die nu in een geïmproviseerde warmtekooi zitten, vanavond naar de broedmachine van Willems zus zullen verhuizen en daar hopelijk tot een 12-tal patrijsjes zullen leiden. Mama patrijs kreeg wel de schrik van haar leven maar beter zo dan geplette en geklutste eitjes, niwaar?