Hooi met iets minder feest dan gepland, hoewel

door buikberg

Vrijdag werd ons hooi mooi tot pakjes geperst.

hooi09 004

En ze gaven onweer uit vanaf de namiddag. Willem begon dus vanaf de eerste grijze wolken in zicht kwamen gezwind balen op de remorque te laden en naar de schuur te vervoeren. Tegen dat Anneleen thuis kwam van het werk lag ongeveer de helft al binnen, en was de kapotte band van de remorque vernieuwd geraakt (want ja, dat gebeurt net op zo’n moment natuurlijk, en als de reserveband nog plat staat). De grijze wolken waren er nog steeds, maar geen druppel regen. Tegen half 9 kwam buur-boer Patrick eens kijken hoe het ermee stond, en vermits hij toch klaar was met zijn werk wilde hij nog wel even meehelpen. Drie remorquen later (met Anneleen aan het stuur, slechts 1 baal verloren onderweg ;-)) konden we zelfs buiten nog van een pintje genieten. We zijn nog nooit zo vroeg klaar geweest met het hooi binnen te halen (ok, we geven toe, wel 1/4e minder dan vorig jaar), en het is pas lang na middernacht beginnen regenen. Meer moest dat niet zijn om ons gelukkig te maken.

hooi09 006

Vandaag hadden we dan een werkdag ingericht om het hooi naar de zolder te steken (het zwaarste werk) en nog wat verbouwingsklussen te doen. Dezelfde gegadigden als altijd doken rond de middag op, de balen hooi vlogen gezwind naar boven, de planken voor de dakoversteek werden beestjesresistent gemaakt, en ook het dak werd nog wat verder afgewerkt. Bedankt vake, Ruben (we betalen het binnenkort in werkuren terug) en Melanie (goeie wereldreis!), ’t was plezant dat jullie er waren!

hooi09 010

hooi09 015Jammer genoeg wilde iedereen vroeg naar huis of elders gaan bbquen, dus we hebben dan maar onder ons drietjes gehooifeest :-). Ook eens gezellig!