Zomers creatief met… kersen!

door buikberg

Jaja, ook hier wordt het onderste uit de kan gehaald om kersen verwerkt te krijgen. De achtergrond:1) een kleine 30kg kersen ingevroren in de diepvries, maar in zakken van een kilo of 5; 2) er moet diepvriesruimte worden vrijgemaakt wegens het overschrijden van de 30l courgettensoep, en daarna nog veel meer voor schaap-, varken-, en andere moestuinbereidingen.
Conclusie: de eerste zak van 5kg kersen is uitgehaald en moet nu creatief en binnen afzienbare tijd verwerkt worden. Vandaag stap 1 in zomers creatief met kersen:
kersenmilkshake!

U neemt een maatbeker en denkt na hoeveel milkshake u in totaal wil maken (hier is dat meestal: voor elk een bierglas vol)
De helft van die hoeveelheid vult u met fruit, in dit geval dus kersen, maar we zijn deze zomer al erg milkshakecreatief geweest: banaan (klassieker natuurlijk), kiwi, bosvruchten (mengeling van aardbei-framboos-jenevers-paters-…), aardbei, …
U voegt melk toe tot het fruit net onder staat.
Per persoon 2 bolletjes vanille-ijs erbij (maar met straciatella lukt het ook als je geen vanille meer hebt ;-)).
Ik doe er meestal geen extra suiker bij (Willem zei daarnet nochtans: misschien mag er wat minder suiker in ;-)), maar dat is volledig naar smaak natuurlijk.
Met de staafmixer er goed doorgaan (zeker bij de kersen, er blijven wel wat velletjes achter maar dat was eigenlijk wel lekker).
Onmiddellijk opdienen, eventueel versierd met verse munt, een rietje, een parasolletje, … voor het zomerse gevoel (hier moest het even snel gaan tussen twee mortelemmers door, dus ‘gewoontjes’).

29 juli 2009 029

(ps: net ontdekt dat ik meer moet rekening houden met mijn verkleinde maaginhoud wegens groeiende prutsemie, een bierglas is toch wel veel :-()

Zondag volgt alleszins de vecht-om-mij-kersentaart van Onderdeappelboom, ouders en peter komen op bezoek :-).
Wordt vervolgd.

Advertenties