Het lijkt stil voor de storm…
door buikberg
We krijgen blijkbaar reclamaties dat het zo stil is op onze blog ;-). Wel ja, die stilte is maar schijn hoor. Enerzijds is er weinig tuinnieuws te rapen de laatste weken, of beter gezegd, we hebben gewoon geen tijd voor enig tuinnieuws. De bouw daarentegen, die gaat full speed vooruit om toch iets of wat comfortabel te zitten voor ‘le moment supreme’. En het lijkt aardig te lukken, hoewel het toch vreselijk druk is met zowel werken als geregel allerhande. Verslag daarvan krijgen jullie hopelijk eindelijk eens tijdens ons zwangerschapsverlof (dan hoop ik onze tweejarige achterstand op de bouwblog wat weg te werken ;-)).
Maar kijk, toch nog een tuingerelateerd nieuwtje te melden: ons rietveld en onze vijver/poel zijn uitgegraven en van fijne blauwe Ardense klei voorzien (de grondwerker vond dit laatste iets minder prettig :-)).
Nu nog de verbindingsbuizen leggen, de lava laten komen, en dan misschien nog de plantjes erin (we moeten dringend ons licht eens opsteken bij ecoflora of dat nu nog wel kan). En dan kunnen we binnen zoveel afvalwater produceren als we willen! (grapje ;-))
Amai, da’s groot zeg. En 2 putten, dat doet aan een zwemvijver denken…
PS Schandalig zeg, dat mensen gaan klagen als je niet vaak genoeg iets op de blog zet! 😉
voor de geinteresseerden: wortelzonerietveld van 9x3m, poel van ongeveer 5m diameter en 1,20m diep 🙂
Zo, jullie hebben wel grootse plannen.Dat zal er mooi uitzien tegen de tijd dat het klaar is. Heel natuurlijk!!
Dat lijkt me heel leuk te worden, ik ben benieuwd!
euhm, ik ken hier nougaballen van hé, maar ben je niet bang dat dat riet los doorheen die kleilaag zal wortelen?
– je moet de juiste soorten ‘riet’ kiezen (in feite werkt alles wat een holle stengel heeft), in het verleden werden wel eens soorten groot, snelgroeiend riet gebruikt, wat met zijn wortels zelfs beton lek boorde !
– een ‘taaie’ laag zal minder snel lek worden dan een ‘harde/sterke’ laag, bovendien ligt er nog een worteldoek tussen riet en klei. Geen enkele EPDM-verkoper durfde meer dan 15 jaar te voorspellen voor een rietveld.
– zelfs al zou er iets door de klei wortelen, heeft dit niet tot gevolg dat het rietveld leegloopt (‘nagel-in-de-band’-principe), en zelfs al lekt er een minimale hoeveelheid, dan is dit nog maar ‘infiltratie’
–
Op je blog niet, maar na ik bij je gelezen heb, mag ik er iedere keer een paar weg klikken!
Raar!!
Maar het belet me niet om bij je langs te komen!!
groetjes Thea