Regen?

door buikberg

Niet iedereen heeft zoveel verlof te veel dat dit exclusief aan het tuinieren besteed kan worden ;-). Het is en blijft bij ons dus een weekendaangelegenheid, en dan meestal nog maximum een dag want de grootouders enzo willen ook nog wel wat. Vandaag ontdekten we onder andere dat 1 buikberg zonder jongejuffrouw in huis veel meer presteert dan twee buikbergen met jongejuffrouw (madame en jongejuffrouw waren dan ook op de lappen, terwijl meneer buikberg naarstig in de grond wroette). Resultaat: het laatste bed patatjes is gevuld, het wortelbed was zo proper uitgekuist als madame het zelf gedaan zou hebben ;-), en zowat alle wortelachtige zaadjes zijn in een keer de grond in gegaan. Joepie, nu hebben we 5,5 bedden die klaar zijn, dat gaat ineens vooruit :-). Volgende stappen/bedden: bladgewassen, kolen, de rest van de peulvruchten en vaste planten + aardbeien. En dan nog de vruchtgewassen, maar die kunnen gelukkig nog wel even wachten.

Dan waren er ook nog twee problemen vandaag. Het eerste: we zijn onze plantajuintjes kwijt. Ze zaten in wat kranten gedraaid omdat er een paar schimmelende exemplaren in het zakje zaten, waardoor we de rest hebben laten drogen en nadien weggelegd. Maar waar, dat is de vraag… Niet op zolder bij de patatjes (waar ze eigenlijk bedoeld waren terecht te komen), niet op de kast in de slaapkamer. Hopelijk niet bij het oud papier, dat intussen al lang met de vuilniskar mee is…

Probleem 2: het schijnt overal veel geregend te hebben, behalve hier. En we kunnen het weten, want madame en jongejuffrouw hebben zowat het hele land doorkruist: de Brusselse ring leek wel de Noordzee bij stormweer, ook in Leuven heeft het ferm gegoten, op de terugweg een fikse bui boven Affligem, enz. Alleen op de Buikberg dus niet. Vannacht een buitje, en verder een paar druppeltjes en mooie wolken om naar te kijken. En zon. Hopelijk krijgen we een van de dagen toch  nog ons deel (we zullen maar niet te hard roepen, straks is het weer te veel ;-)).

Oh ja, we zijn momenteel ook even schaaploos. Ergens deze zomer beginnen we opnieuw!

Advertenties