Twee stappen vooruit…

door buikberg

… en vijf weer achteruit, zo lijkt onze moestuin momenteel wel. Vooruit zijn de tweede lading erwtjes die eindelijk in de grond geraakt zijn, waardoor het eerste peulenbed bijna vol is. Nu nog de peultjes en boontjes op het tweede bed, het eerste rijkelijk laat, maar kom. Ook een klein stukje van het eerste kolenbed is uitgekuist en de voorgezaaide koolrabi’s staan er al, de rest volgt hopelijk snel. Op het eerste vruchtgewassenbed zijn een aantal gekochte komkommerplantjes gezet. En het vaste-plantenbed heeft worteldoek voor de aardbeien gekregen, die kunnen we nu ook eindelijk verplaatsen. De phacelia begint op te komen, de eerste erwtjes ook. Op het wortelbed is er enkel nog maar een sprietje radijs te zien, maar de rest zal wel volgen. Het eerste aardappelbed doet het ook goed, de meeste plantjes staan al boven de grond. Hopelijk blijven ze de ook alweer opduikende boterbloemen voor.

Ter fleur van de moestuin werden in plaats van altijd eenjarigen te zaaien, eens een paar deftige klimplanten voor tegen de muur gekocht: een gele boerenjasmijn, een dwergmispel, een vuurdoorn en een lichtroze kamperfoelie. Commentaar van meneer buikberg: ‘ge hebt u eens laten gaan precies’ ;-).

Achteruit: de massa onkruid en gras die op de (niet-zo-grondig) uitgekuiste bedden alweer rijkelijk groeit, de brandnetels die nog sneller groeien, en nog steeds 4,5 bedden die nog volledig braak liggen. En we doen echt wel ons best. Maar dan heb je eens een lang weekend, dan zit het vol met familiale toestanden en vooral ook veel bijslapen. Linde heeft wel genoten van al die quality-time :-).

Om wilde plantjes in de wei te zoeken hebben we dus jammer genoeg geen tijd. Ik ken er toch niet zoveel van, en om er wat dieper op te studeren is er al helemaal geen tijd. En dan nog vlinders, kruipende beestjes, (een half huis), … pff, hoe doen jullie dat toch?

Oh ja, we hebben van (schoon)zus ook eens de broedmachine geleend. 9 zilverbrakeltjes en 11 (gekochte) goudbrakeltjes worden verwacht :-). ’t Zal onze Hypoliet deugd doen, want met 1 kip en 1 eend komt hij duidelijk niet genoeg aan zijn trekken.

Advertenties