Gaston

door buikberg

Sinds een paar weken is onze nieuwe schapenkudde compleet. ‘Gaston’ kwam de twee dames (intussen gedoopt tot Adrienne (de mama) en Clara (de dochter)) vervoegen. En wat plezant is: Gaston is (nu nog) een schatje, gewend om elke dag door zijn lieve vorige baas wat korrels gevoerd te worden. Na de eerste wendagen was hij zijn schuwheid snel te boven, en nu komt hij al aangespurt als mevrouw buikberg nog maar verschijnt aan het hek van de boomgaard (als blijkt dat er geen extra’s te bikken zijn is hij ook wel snel niet meer geïnteresseerd ;-)). En hij trekt de dames ook mee (ah ja, hij smikkelen en zij niet, zo dom zijn ze nu ook weer niet). Vooral Clara was snel over haar vrees heen, mama Adrienne is wat moeilijker te bewerken: ze blijft nog altijd erg op haar hoede en spurt bij de minste verkeerde beweging 10m verder.

Zijn naam is geheel toevallig door ons gekozen binnen de buikbergtradities, want hij was tot dan naamloos, vertelde zijn stamboekblad ons. Maar kijk, eigenlijk moet het ‘Gaston Jr.’ zijn, want zijn vader heet(te) blijkbaar ook Gaston! En vermits we hem deze week hitsig achter Clara zagen aanzitten, mogen we voorlopig hopen op een vruchtbaar voorjaar :-).


(de stoet die mevrouw buikberg volgde terwijl ze de schapenvraat aan de fruitbomen wilde inspecteren – van voor naar achter Gaston, Clara, Adrienne en de vier kiekskes).