Chocolade

door buikberg

In tegenstelling tot meneer Buikberg – die enorm kan genieten van een groot stuk ‘noir de noir’ – houdt mevrouw Buikberg niet zo erg van chocolade en haar afgeleiden. Wiener Sachertorte of chocolademousse: een heel klein beetje is genoeg. Chocolade? Liefst bij de boterham, om wat te ‘verdunnen’. De chocomelk die ik maak is meer melk met een chocoladetoets dan chocolademelk. Pralientjes? 1 of 2, en dan nog enkel de ‘klassieke’. Dame Blanche enkel met een klein beetje chocoladesaus, en choco, dat is voor op de witte boterhammen op scoutskamp. En de ‘moelleux’ met oudjaar bij Onderdeappelboom was heerlijk, maar de Panacotta was nog veel meer mijn ding.

Maar van deze chocoladecakejes kan ik er zonder probleem 3, 4 na elkaar opeten. Dat wil dus zeggen dat het een uitzonderlijk lekker recept is :-), ook al is het een echt ‘chocolade’-recept. Je mag ze niet te lang laten bakken (afhankelijk van je oven 10-15 min), ze moeten vanbinnen nog een beetje smeuig zijn en langs buiten lekker krokant.
En nog beter, ze zijn super snel klaar!
’t Is een recept van de blog “Hof van Eten”, waar precies nog wel meer lekkers op staat.
http://hofvaneten.skynetblogs.be/
Btw, ook aan te raden is het gelijknamig restaurant in Gent, ik moet nog steeds eens de rode linzensoep maken die we daar aten!

Chocoladecakejes

Voor het beslag:
* 125 gram boter
* 100 gram pure chocola
* 2 eetlepels chocopasta
* 150 gram suiker
* 2 eieren
* 150 gram zelfrijzend bakmeel
* muffinvormpjes

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Breek 100 gram pure chocola in stukjes.
3. Smelt de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur.
4. Voeg, zodra de boter gesmolten is, de stukjes chocola toe en roer met een houten lepel totdat je een grote chocolademassa hebt.
5. Haal de pan van het vuur en roer de eieren, de chocopasta en de suiker door de chocoladeboter.
6. Schep het zelfrijzend bakmeel door het mengsel.

Je kan de muffinvormpjes ook vervangen door gewone cakepapiertjes, dan kan je er best wel twee tegelijk gebruiken voor de stevigheid. Van deze hoeveelheid maak ik ongeveer 12 middelgrote cakejes.

Smakelijk!

Advertenties