Nog zaadjes!

door buikberg

Dit zijn nu echt wel de laatste. We deden ook mee met de seeds-swap van Annetanne en zonden zaadjes naar Nederland, Londen en via Nederland naar Hongarije :-).

Maar wat een geluk: we hadden de grote eer om oa. door Annetanne zelf geloot te zijn :-). Ze liet weten dat er wat vertraging op haar pakje zat, maar dat was natuurlijk geen enkel probleem. Zoals ze zelf zei, nog ruim op tijd voor het nieuwe zaaiseizoen. Inclusief mooie spreuken op elk pakje. De leuksten? Naar mijn mening:

“There are no gardening mistakes, only experiments” 🙂 (Janet Kilburn Phillips)

“Despite the gardener’s best intentions, Nature will improvise” (Michael P. Garafalo).

Avast superhard bedankt Annetanne, we zoeken de komende weken bij de opmaak van het (moes)tuinplan naar een plekje voor deze schatten!

Lathyrus odoratus ‘America’: reukerwtjes, joepie! Vorig jaar een succes maar wel te laat gezaaid (hebben gebloeid tot diep in november) – nu nog een betere plaats zoeken zodat ze mooi tegen een draad omhoog kunnen klimmen.

Solidago virgaurea: Inheemse guldenroede, ‘genees- en verfkruid’ – totaal onbekend, gelukkig bestaat er google (pics) (en dat doet eraan denken dat we nog steeds geen deftige ‘flora’ in huis hebben – nog een goed voornemen erbij)

Thymus serpyllum: Kruiptijm – hip hoi, net nu we rond het rietveld een stenen wal aan het maken zijn om allerlei gesteenteplantjes op te laten groeien :-). Misschien past deze daar ook wel bij.

Brassica oleracea sabellica ‘Nero di Toscana’: wat een naam voor ‘palmkool‘ – ook totaal onbekend, leve het experiment! Zal zeker niet misstaan bij onze boerenkool.

Phaseolus vulgaris ‘Borlotto Lingue di Fuoco’: nog zo’n poëzie, en dan wel de ‘Italiaanse kievitsboon’ of ‘Borlottiboon’. Opnieuw: leve het experiment en gelukkig nog veel plaats op onze bedden peulgewassen. We hadden nog geen bonen ‘uit de nieuwe wereld’ en ook enkel nog maar ‘groene’, dus dat komt zeker van pas!

Ocinum basilicum ‘Cinnamon’: kaneelbasilicum – de enige die we al hadden, maar dat is geen enkel probleem natuurlijk. Vermits de basilicum hier altijd zo slecht groeit (zowel in volle grond als in pot, op verschillende standplaatsen) moeten we dringend op zoek naar ‘de juiste plek’, en dit stimuleert alleen maar.

Dus nog eens bedankt Annetanne, hopelijk kunnen we later de resultaten posten!

Advertenties