Wie werkt kan niet schrijven

door buikberg

Vandaar het probleem met de moestuin-updates hier. We zijn zo druk bezig om alles te onderhouden en bij te houden, dat er zelfs geen tijd meer overblijft om daar hier iets over te melden. Maar dan nu maar ineens een grote update (opgelet, die gaat wel een maand of twee terug…).

Op 1 mei zag de moestuin er nog zo uit:

Het rietveld zo:

Drie weken later konden eindelijk Lindes pompoenen de grond in.

Putje toe, stokje bij, klaar!

Half juli stonden we gelukkig weer wat verder. Ook de kolen (zeker 60 stuks :-)) zijn in de grond geraakt. En de stenen van de paadjes liggen weer mooi boven de modder uit in plaats van eronder.

De ajuinen vinden het weer al te best. En we hebben geprobeerd om ook veel bloemen rond en tussen de groenten te planten, wat nu wel resultaat begint te geven.

Linde plukt elke dag een portie aardbeitjes (goed verstopt onder de bijna woekerende goudsbloemen), en intussen ook massa’s ‘bramboosjes’ (Loganberry’s). Voor ander fruit moet u dit jaar echt niet bij ons zijn. Die vier kersen zouden we graag zelf opeten :-(.

Dit weekend, als het weer meezit, nog eens een poging tot luchtfoto van de moestuin en het rietveld.

PS: Gelieve geen aanstoot te nemen aan de titel. Deze is enkel op ons buikbergers van toepassing, want u slaagt er blijkbaar wel allemaal in om (tuin)werken en schrijven te combineren ;-).